Beneficiile suplimentării cu beta-alanină: un studiu randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo

Beta-alanina este un aminoacid non-esențial care se găsește în alimente precum carne și păsări de curte. Cercetările sugerează că suplimentarea cu beta-alanină poate îmbunătăți performanța la exerciții fizice de intensitate mare și poate întârzia apariția oboselii musculare. Însă, până acum, studiile realizate pe această temă au fost limitate ca mărime sau durată.

Pentru a investiga efectele suplimentării cu beta-alanină, un studiu randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo a fost realizat de un grup de cercetători din Statele Unite ale Americii. Participanții au primit fie un supliment cu beta-alanină, fie un placebo, timp de 8 săptămâni, iar performanța la exerciții fizice de intensitate mare a fost măsurată înainte și după perioada de suplimentare.

Rezultatele studiului au arătat că grupul care a primit suplimentul cu beta-alanină a avut o îmbunătățire semnificativă a performanței la exercițiile fizice, comparativ cu grupul care a primit placebo. În plus, apariția oboselii musculare a fost întârziată la grupul care a primit beta-alanină.

Rezultatele studiului au indicat o îmbunătățire semnificativă a performanței la exercițiile fizice de intensitate mare după suplimentarea cu beta-alanină, comparativ cu grupul placebo. De asemenea, cercetătorii au observat o întârziere semnificativă a apariției oboselii musculare în grupul care a primit suplimente de beta-alanină.

În concluzie, acest studiu indică faptul că suplimentarea cu beta-alanină poate fi benefică pentru îmbunătățirea performanței la exercițiile fizice de intensitate mare și poate ajuta la întârzierea oboselii musculare. Este important de menționat că, înainte de a lua orice supliment, este recomandat să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un specialist în nutriție, pentru a determina cea mai bună opțiune pentru nevoile și obiectivele dumneavoastră individuale.

Efectul suplimentării cu β-alanină asupra performanței la exerciții de intensitate ridicată
Rezumatul acestui studiu indică faptul că suplimentarea cu β-alanină poate îmbunătăți performanța la exerciții de intensitate ridicată și poate crește capacitatea de a efectua un număr mai mare de repetări. Studiul a fost publicat în Journal of Strength and Conditioning Research în 2009 și a examinat efectul suplimentării cu β-alanină asupra performanței la exerciții de intensitate ridicată. Aceste rezultate pot fi utile pentru sportivi sau persoanele care practică exerciții fizice intense și doresc să își îmbunătățească performanța.

SURSE:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22855206/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/195288

Translate »