Despre durerile de calcai:

Tendinita Ahiliana este o afectiune de care sufera un procent mare din populatie, fie ca sunt sedentari, fie ca sunt activi.

Tendinita Ahiliana este recunoscuta dupa urmoatarele semne:

  • -dureri laterale ale tendonului, cand este atins sau prins intre degete
  • -durere cand tendonul este intins
  • -durere cand se efectueaza ridicari pe varful piciorului  

Tendonul lu Ahile este localizat in spatele gleznei si leaga musculatura gambei (gastrocnemienii si solearul)  de calcaneu. Functia lui este sa realizeze miscarea de flexie si extensie a gleznei. Este un tendon lung, de grosimea degetului mare, ce poate fi palpat la spatele gleznei.

Puteti lua diferite anti-inflamatoare sau suplimente: cum ar fi arginina, pentru a accelera vindecarea, dar daca nu inlaturati cauza nu veti scapa de durere.

O pereche buna de incaltari este indicata; o pereche proasta de incaltari va poate inflama fascia musculara si astfel pot aparea durerile de calcai.

Aveti grija sa investiti intr-o pereche buna de incaltari ce amortizeaza socurile. De obicei, daca unul din tendoane nu lucreaza eficient nici musculatura fesiera de partea durerii nu lucreaza eficient, nefiind destul de activa in miscare. Durerea de tendon Ahilian este asociata, de obicei, cu fascita plantara. Fascia este o membrana din colagen ce are abilitatea sa se relaxeze sau sa se contracte independent de musculatura din jur pe care o inveleste. Aceasta inveleste fiecare muschi din corp.O cauza endocrina a fascitei plantare poate fi un hipotiroidism.

Ce putem face?

Aici sunt 3 exercitii simple ce vor avea efect instant, fara nevoia de a lua pastile sau a schimba ceva in alimentatie.Dar,este bine de stiut ca o alimentatie necorespunzatoare, plina de zahar, creaza inflamatie in tot corpul.

0. Intai, maseaza zona gambei, atat zona posterioara cat si cea anterioara, pana se detensioneaza. Fascia leaga toti muschii intre ei, o durere, de dezechilibru, nu are, de obicei, cauza durerii in acelasi loc cu manifestarea sa fizica. Este posibil sa apara dureri musculare dupa masajul gambei datorita eliminarii contracturii si dispersia deseurilor energetice, catabolice,  din acea zona. Nu-ti fa griji, trece in 2-3 zile, tot ce poti sa faci este un dus alternativ cald-rece pentru a misca mai bine sangele in zona aceea si sa stai cu picioarele in sus, la perete, pentru a usura drenanjul limfatic.

1.Relaxeaza fascia plantara prin masarea acesteia pe o minge ,sau pe o suprafata cilindrica, punand greutatea corpului pe minge. Fascia plantara este foarte densa si incordata si necesita presiune mare pentru a o relaxa. Ruleaza piciorul pe mingie prin toate zonele fara a simti durere, creste presiunea gradat.  

2.Lucreaza mobilitatea gleznei pe pozitia de flexie plantara. Pozitia mentinuta pasiv are rolul de a intinde musculatura anterioara a gambei, ce e posibil sa necesite si ea putin masaj si este eficienta in scaderea tensiunii asupra tendonului.

3.In timpul mersului, gandeste-te sa realizezi miscarea de impingere in varf prin contractia musculaturii superioare a gambei. In timp ce stai in picioare, observa daca iti distribui in mod egal greutatea pe talpi. Dupa ce scapi de durere este indicat sa realizezi cateva exercitii de intarire a zonei: Realizeaza 20 de repetari, cel putin, de ridicari pe varf pe fiecare picior cu intentia constienta de a incorda partea superioara a gambei. Realizeaza acest exercitiu de 3-4 ori, de 2-3  ori pe zi.  

Acest lucru va activa musculatura gambelor si va inlesni trimiterea impulsului nervos catre picioare. Exersarea pe un singur picior este mai eficient in constientizarea miscarii si se transmite mai usor in miscari ce implica miscari ce implica simultan ambele picioare.

Sper ca acest articol ti-a fost de folos! Poti gasi si alte articole asemanatoare pe site din pagina principala!

Translate »