Cele mai eficiente exerciții pentru antrenarea musculaturii fesiere

1.Exercițiul: Genuflexiuni sumo

Cum se efectuează exercițiul: Stai în picioare, cu picioarele deschise mai mult decât lățimea umerilor și cu vârfurile degetelor de la picioare orientate în exterior. Îndoaie genunchii și coboară într-o poziție de genuflexiune, menținând spatele drept și privirea înainte. Revino la poziția inițială, extinzând complet picioarele.
Beneficii: Acest exercițiu targetează în mod eficient mușchii fesieri, contribuind la tonifierea și dezvoltarea acestora. De asemenea, lucrează coapsele și mușchii interiori ai coapselor.


2.Exercițiul: fandări pe un picior (lunges)

Cum se efectuează exercițiul: Stai în picioare, cu picioarele la lățimea umerilor. Ridică un picior în față și fă un pas înainte, aplecând genunchiul până când coapsa este paralelă cu solul. Revino la poziția inițială și repetă cu celălalt picior.
Beneficii: Fandările pe un singur picior sunt eficiențe în activarea și tonifierea mușchilor fesieri. Aceștia lucrează și mușchii coapselor, contribuind la creșterea stabilității și echilibrului.


3.Exercițiul: Glute Bridge

Cum se efectuează exercițiul: Culcă-te pe spate, cu picioarele îndoite și tălpile pe sol. Ridică șoldurile spre tavan, contractând mușchii fesieri și menținând o poziție de sus timp de câteva secunde. Coborâți șoldurile într-un mod controlat și repetați mișcarea.
Beneficii: Glute Bridge este un exercițiu excelent pentru tonifierea și întărirea mușchilor fesieri. Acest exercițiu activează în mod intens gluteii și contribuie la îmbunătățirea stabilității lombare.

Translate »