Pentru a dezvolta pectoralul superior este indicat, la inceput, sa stim o scurta anatomie a muschiului si a miscarilor in care este angrenat si 3 exercitii care vor il vor tinti. Muschiul pectoral este activat in miscari ce implica flexia si adductia umarului.

Mai jos este o privire a planului superficial si a planului profund a muschiulilor situati in partea anterioara a toracelui.
Aici puteti privi muschiul pectoral mare:
Si mai profund, sub pectoralul mare, muschiul pectoral mic:

Cum puteti vedea, in poza, pentru a tinti partea superioara a pieptului inseamna sa tintim portiunea claviculara a muschiului pectoral mare! Pentru a lucra in mod adecvat musculatura este indicat sa pornim miscarile dintr-o pozitie ce mai intai intinde fibrele musculare. In acest caz: portiunea claviculara a pectoralului intai trebuie intinsa si apoi scurtata realizand o miscare de contractie pe directia fibrelor musculare pentru a realiza o contractie maxima.

 1.Un exercitiu bun pentru a exersa partea superioara a pieptului este:  flexii de umar incrucisate la cabluri In acest exercitiu puteti realiza contractie maxima realizand o miscare cat mai ampla atat pe cedare cat si pe flexie.  

 2.Impins culcat la plan inclinat: In exercitiul de impins culcat inclinat este indicat sa fim atenti ca unghiul de lucru sa nu fie prea ascutit sau v-om tinti deltoizii mai mult in detrimentul pectoralilor.  Unghiul de lucru ar trebui sa fie de 25-35 de grade pentru a fi optim lucrul in tintirea pectoralului mare. De retinut: Impinsul culcat declinat este un exercitiu bun pentru a tinti portiunea inferioara a pectoralului mare.

3.Presa militara pentru umeri:

Acest exercitiu poate fi realizat stand in picioare sau in sezand pentru a izola mai bine miscarea si a evita miscarile oscilatorii de trisare din picioare.

Acest exercitiu tinteste musculatura superioara a pieptului, deltoizii si muschiul triceps.

Translate »