Consumul de migdale poate reduce riscul de boli cardiovasculare, conform unui studiu recent

Migdalele sunt bogate în nutrienți benefici pentru sănătate, cum ar fi acizii grași nesaturați, fibrele și vitaminele. În plus, migdalele conțin și antioxidanți care ajută la protejarea celulelor de daunele provocate de radicalii liberi. Acum, un studiu recent sugerează că migdalele pot fi benefice și pentru sănătatea cardiovasculară.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea din Toronto și a fost publicat în jurnalul de specialitate, Journal of the American Heart Association. Cercetătorii au analizat datele a peste 61.000 de adulți din SUA și Canada, care au participat la studiul epidemiologic INTERHEART. Participanții la studiu au completat chestionare despre dieta lor și au fost urmăriți timp de peste șase ani.

Rezultatele studiului au arătat că cei care consumau mai multe migdale aveau un risc mai scăzut de boli cardiovasculare. În special, consumul a 15 grame de migdale pe zi (echivalentul a aproximativ o mână plină) a fost asociat cu un risc cu 14% mai mic de boli cardiovasculare. Consumul regulat de migdale a fost, de asemenea, asociat cu o scădere a nivelului de colesterol LDL („rau”) din sânge.

Aceste descoperiri sunt importante, deoarece bolile cardiovasculare sunt o cauză majoră de deces în întreaga lume. Cercetările anterioare au arătat că dieta joacă un rol important în prevenirea bolilor cardiovasculare, iar migdalele pot fi o opțiune sănătoasă pentru a adăuga mai multe nutrienți benefici în dieta ta.

Cu toate acestea, cercetătorii avertizează că migdalele sunt totuși bogate în calorii și grăsimi și ar trebui consumate cu moderație. 15 grame de migdale pe zi este o porție mică, iar consumul excesiv poate duce la creșterea în greutate și alte probleme de sănătate.

În concluzie, consumul de migdale poate fi benefic pentru sănătatea cardiovasculară, dar ar trebui să fie parte a unei diete echilibrate și sănătoase. Consultă un specialist în nutriție dacă dorești să îți ajustezi dieta pentru a include mai multe migdale și alte alimente sănătoase.

Surse:

Translate »